Миенето на прозорци е толкова досадно, че искате да приключите с него успешно от първия път. За да сте сигурни, че трябва да се преборите с това отведнъж, ви предлагаме да прочетете тези чести грешки преди да започнете да мажете и бършете.

1.Карате децата си да ви помагат… Шегуваме се, дайте им парцал още сега! 😊

1. Погрешно сте избрали слънчев ден.

 

Ако се опитвате да почистите прозорците докато ги препича ярко слънце, то препаратът вероятно ще засъхне преди да успеете да го забършете и ще останат следи, които трудно се премахват. Вместо това изберете сух, облачен ден. Ако все пак ви засърбят ръцете с желание да почистите, започнете с прозорците, които са на сянка.

 

2. Не започвате с рамките и первазите.

 

Прескочете тази стъпка и всяка капка, която попадне върху мръсните рамки и первази ще се превърне в кално петно. Използвайте прахосмукачка за боклуците в процепите и мръсен парцал за рамките, преди да се заемете със стъклото.

 

3. Не използвате достатъчно препарат.

 

Не се плашете да напръскате смело стъклата си с препарат, особено ако са много мръсни. Трябва ви повече от него, за да може да се разтворят мръсните частици, които след това да забършете. Ако сте прекалено пестеливи ще останат следи и черти по стъклото.

 

4. Използвате вестник за подсушаване.

 

Познаваме хора, които се кълнат в почистващите свойства на вестниците, но ние никога не сме имали късмет с тях. Намираме ги за мръсни и неефективни и предпочитаме микрофибърни кърпи. Някои вестници пък използват особено цапащо мастило, което оставя тънък мътен слой по прозорците. Не е приятно най-вече ако потъркате с тях белите си рамки на чисто новата дограма.

 

5. Използвате неподходяща, мека хартия.

 

Ако хартията все още е вашият предпочитан избор, гледайте да изберете подходящ вид. Няма по-лошо от това тя да започне да се разпада като се намокри и да остават късчета по стъклото.

Както вече споменахме, продават се достатъчно евтино  микрофибърни кърпи, измежду които и специални за почистване на стъкла, които могат да се перат в пералня и използват отново и отново. Те са супер абсорбиращи и оставят стъклото чисто, без никакви следи.

  • Бонус съвет:

Винаги можете да се обадите на професионалисти като нас, които да свършат добре работата, особено ако обемът й ви идва в повече. Ние разполагаме с професионални инструменти, препарати и голяма доза майсторлък 😊